About-Over-EuroNordic

Binnen Euro Nordic val je niet tussen wal & schip 

Van waterklerk tot het optimaliseren van scheepsrotaties: dat is het pad wat Robbert Wolters tot op heden heeft bewandeld binnen Euro Nordic. Sinds begin 2016 is Robbert (23 jaar) werkzaam bij EuroNordic, hier is hij begonnen als waterklerk/operator en heeft zich inmiddels een plekje weten te bemachtigen als broker binnen het transshipment team. Hier houdt hij zich bezig met het opvolgen van binnenvaartschepen die met name natte bulk vervoeren. Of het nu chemische producten, eetbare of minerale oliën zijn, “we staan overal voor open”. 

Robbert zocht en vond zijn passie: scheepvaart. “Ik kon voor deze tak van sport zo’n beetje alleen bij het Scheepvaart en Transport College terecht. Na een versnelde opleiding aan het Scheepvaart en transport college startte ik vol goede moed met een HBO-opleiding, maar gezien deze opleiding te breed was, heb ik ervoor gekozen om deze vroegtijdig te beëindigen. Gezien de interesse in scheepvaart, ben ik opzoek gegaan naar een geschikte job". Na een sucesvolle stageperiode bij Broekman Logistics leerde hij hier ook de verschillende aspecten van de kapiteinskamer. Via een oud-collega van Broekman is Robbert uiteindelijk in contact gekomen met Euro Nordic en kreeg hij de kans om te solliciteren voor een gave uitdaging.

"Ik startte als waterklerk, kwam veel aan boord bij schepen en werd tussentijds intern allround opgeleid. Uiteindelijk kwam er een plek vrij op de transshipment afdeling en kreeg ik de kans om aan de slag te gaan als broker.” Als waterklerk ben je operationeel bezig en zorg je dat alle systemen worden gevoed met informatie, wat uiteindelijk bij de principaal terecht komt. Op de afdeling Transhipment houden we ons bezig met operationele werkzaamheden maar is het commerciële aspect ook heel belangrijk aangezien we voor het organiseren van de overslag van ladingen alsmede voor het inhuren van binnenvaartschepen de meest gunstige tarieven dienen te bedingen ten gunste van onze opdrachtgevers. De werkzaamheden variëren van het sluiten van een binnenvaart lichter tot het laten opstellen van douane documentatie voor het transport en alle zaken door omheen. Het is een dynamisch beroep wat het ook weer uitdagend maakt", besluit Robbert.

Naast een actief sportleven, haalt Robbert dagelijks voldoening uit zijn werk. Hij beschouwt iedere dag als een los project. De scheepvaart gaat immers 24/7 door. Robbert vult aan: “Je bent onderdeel van een supply chain waar je afhankelijk bent van elkaar. Is een deepsea vessel vertraagd, heeft dat impact op jouw lading. Hierin willen we altijd snel schakelen en ervoor zorgen dat klanten zo min mogelijk hinder ervaren. Digitalisering speelt hierin een sleutelrol.

Ook binnen Euro Nordic verandert de werkvloer. ”Nieuwe IT-systemen worden omarmd en we krijgen vaak de gelegenheid om onszelf verder te ontwikkelen door het volgen van cursussen en opleidingen. En het leuke is dat het ook nog eens wordt aangemoedigd. Tel daarbij op dat de gemiddelde leeftijd binnen de kapiteinskamer onder de 30 jaar is en er ook regelmatig sociale events worden georganiseerd wat Euro Nordic echt een gave werkgever maakt", besluit Robbert.

robbert-contact-1600x1067

Contact

Robbert Wolters

Telephone: + 31 180 44 11 44
Email: Robbert.Wolters@euronordic.nl

© 2022 Eurnordic b.v. | Conditions | Disclaimer | Cookie Policy | Privacy Statement