Daan-verbeek-libra-euro-nordic

Daan Verbeek kiest het ruime sop

Net zoals onze scheepsagenten, gaan soms ook collega’s van ‘boord’ bij Euro Nordic Logistics. Na een periode van ruim 6 jaar is het tijd voor collega Daan Verbeek, Manager Safety, Quality and Performances om zijn reis elders voor te zetten. Daan ging in gesprek met HR Manager Irene Pijper-Robbemond en blikt terug op een boeiende periode.

Daan, je bent al een tijd werkzaam bij Euro Nordic. Hoe ben je hier terechtgekomen?
‘Na een periode van bijna 8 jaar als General Manager bij het kleinere tanker agentschap International Liquid Charterers (ILC) ben ik begin 2014 bij Euro Nordic in dienst gekomen. Vanwege de toenmalige economische crisis en een verschuiving van prioriteiten, zocht ILC (in eigendom van Clearwater Group) een organisatie die haar agency-activiteiten kon overnemen. Uiteindelijk koos men voor Euro Nordic’.

Dus je ging eigenlijk mee in de huisraad van ILC naar Euro Nordic?
‘Klopt, alle collega’s actief binnen de agency-afdeling gingen mee en Euro Nordic bleek een zeer goede match te zijn. “Ons” tanker werk sloot uitstekend aan bij Euro Nordic en het personeel van ILC en Euro Nordic was een uitstekende combinatie. We vulde elkaar aan in de diverse competenties. Persoonlijk kreeg ik de positie Manager Tankers binnen de Agency-afdeling’.

Wat heb je de afgelopen zes jaar geleerd bij Euro Nordic?
‘Mijn takenpakket binnen ILC was zeer uiteenlopend. Zo was ik betrokken bij commercie, personeelszaken en potentiële investeringen. Bij Euro Nordic kreeg ik een centrale rol om de grote aantallen complexe tankers, die de havens aandoen, te managen. Dit mocht ik doen voor veel verschillende klanten. Hierdoor leerde ik de tankermarkt vanuit diverse perspectieven goed kennen en heb ik vele relaties kunnen opbouwen tot op de dag van vandaag’.

‘Na drie jaar in deze rol hebben we de taken intern herverdeeld en kreeg ik de functie Manager Safety, Quality en Performance. In tegenstelling tot mijn eerdere rol waarbij mijn focus vooral op de operatie lag, ging deze functie met name over het “systeem” van onze afdeling. Ik kon eerder opgedane kennis en ervaring gebruiken om mij te richten op vragen zoals: “Hoe kunnen we veiliger werken?”, “Wat maakt dat wij een goede kwaliteit kunnen leveren?”, “Hoe is de klantbeleving?' en “Hoe kunnen we ons continu verbeteren?”.

En heb je jezelf binnen Euro Nordic kunnen verbeteren en ontwikkelen?
‘Van nature ben ik zeer leergierig en kreeg ik de kans om de Hbo-opleiding Kwaliteit en Procesmanagement te volgen. Deze theorie heb ik dagelijks in de praktijk kunnen toepassen. Mijn tijd binnen Euro Nordic was erg leerzaam en interessant. Zelf ben ik inmiddels gepokt en gemazeld en geleerd dat praktijkkennis zeer belangrijk is, maar dat “soft skills” nog belangrijker zijn in het opbouwen en onderhouden van duurzame relaties’.

Waarom ga je weg en wat ga je doen?
‘Na ruim 20 jaar actief te zijn binnen de agency business ben ik toe aan een nieuwe uitdaging in de maritieme wereld. Tien jaar geleden heb ik mijn diploma “Zeebevrachter” behaald en ik kan hier nu iets mee doen bij het dochterbedrijf van Euro Nordic, Libra Shipping. Deze organisatie treedt op als broker/bevrachter voor diverse verladers, met name in de Agribulk sector. Mijn nieuwe rol als “scheepsbevrachter” - scheepsruimtes regelen voor verladers - is een erg afwisselende functie. Persoonlijk vind ik het belangrijk om nieuwe vaardigheden te leren vanuit een ander perspectief, maar dan wel in een zeer bekende sector!’.

Hoe ga je jouw kennis en ervaring toepassen bij Libra Shipping?
‘Bij Libra Shipping is het opbouwen van relaties van cruciaal belang. Een deel van de kennis heb ik al en een deel zal ik mij eigen moeten maken, maar daarin heb ik het volste vertrouwen!’.

Je gaat een stap maken binnen de Euro Nordic “Groep”. Wat neem je mee?
‘Ik heb een zeer enerverende en goede tijd gehad bij Euro Nordic. Met name de fijne collega's en het feit dat we als team sterk zijn gegroeid heb ik als positief ervaren. Daarnaast hebben we een zeer goede naam opgebouwd. Daar ben ik erg trots op. En verder blijf ik in de buurt: Libra Shipping werkt op dezelfde vloer als de kapiteinskamer van Euro Nordic :).

Namens het gehele Euro Nordic team van harte gefeliciteerd met je nieuwe rol. Daan, wij wensen je heel veel succes bij Libra Shipping!

Irene Pijper-Robbemond-1

Contact

Irene Pijper-Robbemond

Telephone: +31 180 441118
Email: irene.pijper-robbemond@euronordic.nl

© 2022 Eurnordic b.v. | Conditions | Disclaimer | Cookie Policy | Privacy Statement