Bow-Clipper-EuroNordic

Geen woorden, maar lading

 

Pas 23 jaar, maar nu al klaar om de maritieme wereld te veroveren. Na zijn stage bij Euro Nordic is Dave Piket in vaste dienst gekomen als ‘Exportmedewerker NCL’. Naast trouw Feyenoord-fan, kan Dave zich ook geen wereld zonder scheepvaart bedenken: “De Rotterdamse haven trekt mij sinds kleins af aan. Je doet in feite alles om een schip zo vol mogelijk te laten varen.”

“Het begon allemaal op het Scheepvaart & Transport College. De keuze was vrij simpel om daar de voltijdopleiding ‘Manager Havenlogistiek’ te volgen. Alles wat maar met logistiek te maken had, interesseerde mij. Een stage bij Euro Nordic was daarom voor mij ook een logische stap om mijn kennis toe te passen in de praktijk”, legt Dave uit.

Als ‘Exportmedewerker NCL’ speelt Dave dagelijks een centrale rol tussen de rederij NCL en Euro Nordic’s klanten. Dave licht toe: “Het gaat goed met Euro Nordic; men maakt graag gebruik van onze diensten. Naast dat, manage ik het vervoer voor een grote visvoerproducent. Deze klant heeft tijdens de zomer een piekperiode in het aantal aanvragen. Hierdoor sta ik dagelijks met deze opdrachtgever in contact. En ja, daar ben ik uiteraard zeer trots op dit te mogen doen”. 

Hoe het is om te werken bij Euro Nordic? Dave is daar kort, maar krachtig over: “Het is echt een scheepvaartbedrijf met een Rotterdamse werkmentaliteit waar veel kansen liggen om je als jonge hond te ontwikkelen. We zijn groot in wat we doen, maar hebben wel een kleinschalige cultuur. Juist omdat het geen massaal bedrijf is, ken je alle collega’s en klanten goed. Het mooie van Euro Nordic is dat er voldoende kansen zijn om jezelf te ontwikkelen. Wij zeggen altijd gekscherend dat het een uit de hand gelopen familiebedrijf is.”

Dave-piket-euro-nordic-1

Contact

Dave Piket

Telephone: +31 180 44 11 44
Email: Dave.Piket@euronordic.nl

© 2019 Eurnordic b.v. | Conditions | Disclaimer | Cookie Policy | Privacy Statement