euronordic-header

Girl power in de haven

Euro Nordic is trots dat collega Eveline Vrij is genomineerd voor Jong Haventalent 2021

Ook in 2020 is de Jong Havenvereniging op zoek het Jong Haventalent van het jaar. Deze young professional is het visitekaartje van de Rotterdamse haven en inspireert anderen om ook in de haven te gaan werken. Op donderdag 5 november heeft de jury drie genomineerden geselecteerd: 'onze' Eveline Vrij, Tom Schouten van Rotterdam Shortsea Terminals en Jan van Dinther van Siemens Smart Infrastructure. Nu is het de taak aan de genomineerden om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen via social media. De winnaar wordt op donderdag 16 december bekend gemaakt tijdens de Dag van de Haven. 

Eveline, vertel eens over je werk binnen Euro Nordic?
Ik ben commercial manager bij Euro Nordic en onder andere verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten van North Sea Container Line (NCL). Dit is een Noorse short sea rederij met vaargebied Rotterdam, Moerdijk, Bremerhaven, Hamburg, de Westkust van Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk. Wij vervoeren veel food & feed producten, zoals diervoeding voor de visserij en verse vis. Daarnaast gaan er ook diverse chemicaliën en bouwmaterialen vanuit continentaal Europa richting Noorwegen en vice versa. 

Wat heb je met logistiek?
Haven en logistiek zijn gewoon onderdeel van mijn DNA. Dat komt waarschijnlijk omdat ik ben opgegroeid in Rozenburg, zeg maar het hart van de haven. Zowel mijn vader als moeder werkten in de haven, het is met de paplepel ingegoten. Als kind was ik vaak op de landtong te vinden en in de zomer namen wij regelmatig een duik in de Nieuwe-Waterweg. Wat mij het meeste bijstaat zijn de lampjes van alle (petro)chemische installaties in de Botlek. Wanneer ik die zie, voelt het altijd weer als thuiskomen.

Het was dan ook niet echt verrassend dat ik logistiek en economie ging studeren aan de Hogeschool Rotterdam. Mijn voornaamste doel was om een zo breed mogelijke kijk te krijgen op de verschillende facetten van de logistiek. Zo heb ik stages gelopen bij Huisman in Schiedam, Broekman Automotive en Kuhne en Nagel warehousing. Na mijn afstuderen ben ik aan de slag gegaan als commercieel medewerker bij ECT. Dat is en blijft een iconisch bedrijf op het gebied van containeroverslag. Daarna ben ik aan de slag gegaan bij Broekman Logistics, eerst voor de breakbulk terminals en later op de expeditieafdeling.

Waarom doe je mee aan de Jong Haventalent verkiezing?
Als havengekkie heb ik de verkiezing de afgelopen jaren op de voet gevolgd. Ik had al langer het idee dat ik een keer mee wilde doen. Ambassadeur van de Rotterdamse haven zijn, spreekt mij enorm aan. Mijn enthousiasme en energie aanwenden voor het succes van de haven. Tijdens mijn opleiding heb ik voor de PR-commissie gewerkt en mijn best gedaan om meer vrouwen voor de opleiding logistiek & economie te werven. Toen ik aankwam op de Hogeschool zaten er in de lichting van 120 slechts 10 vrouwen. Dat moet toch beter in balans kunnen komen? Er moeten gewoon meer vrouwen in de haven komen werken.

Is dit onderwerp nog steeds actueel?
Absoluut. Daarom is het voor mij het centrale thema tijdens deze verkiezing. Nog steeds is minder dan 20% vrouw op de logistieke opleidingen en wordt 94% van de managementposities binnen de logistiek bekleed door mannen. Uit diverse studies blijkt dat diversiteit binnen teams leidt tot betere bedrijfsresultaten. Vrouwen hebben een andere kijk op zaken en juist de combinatie van verschillende perspectieven leidt tot nieuwe inzichten. Zo zijn vrouwen bewezen meer maatschappelijk betrokken en hebben zij duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Een mooie balans tussen mannen en vrouwen in de haven is waar ik voor sta.

Stel dat je wint hoe ga je aan dit thema handen en voeten geven?
Ten eerste wil ik bijdragen aan initiatieven zoals Girls Day, waarin jonge meiden enthousiast worden gemaakt voor de haven. Daarnaast wil ik andere opleidingen bezoeken en gastcolleges geven. Denk hierbij aan opleidingen zoals commerciële economie, bedrijfskunde en accountancy. Het zou mooi zijn wanneer we een vrouwen mentor club kunnen oprichten om jonge vrouwen te coachen die in de haven aan de slag gaan. Maar ja, eerst moet ik natuurlijk nog winnen en daar heb ik hulp bij nodig. Daarom verzoek ik jullie vriendelijk om op mij te stemmen. Ik beloof dat ik mij als waardig havenambassadeur zal profileren.

Kunnen we al ergens stemmen?
Dat kan zeker! De "stembus" is inmiddels geopend en je kan op mij stemmen via onderstaande link. Alvast dank voor het stemmen!
https://stemmen.portcast.nl/

eveline-480x360

Contact

EVELINE VRIJ

Tel (mobile): +31 (0)6 34 67 84 70
Email: [email protected]
LinkedIn: Kom in contact
Haventalent:  Stem op mij

© 2023 Eurnordic b.v. | Conditions | Disclaimer | Cookie Policy | Privacy Statement