header (6)

Havenmeester Rene de Vries krijgt VRC Cargadoors Penning


De Rotterdamse havenmeester Rene de Vries heeft de VRC Cargadoors Penning 2022 gewonnen. Tijdens de uitreiking roemde de VRC vooral de inzet van De Vries om de scheepvaart zo goed mogelijk doorgang te laten vinden tijdens de coronaperiode ondanks soms besmette gevallen onder scheepsbemanningen.

‘Onder leiding van Rene de Vries is de Haven van Rotterdam nautisch altijd goed en veilig bereikbaar voor de internationale scheepvaart’, licht de VRC toe.

Rene de Vries ontvangt uit handen van directeur Marco Tak en voorzitter Kees Groeneveld de VRC Cargadoors Penning

‘In tegenstelling tot andere omliggende havens, bleef de Rotterdamse haven ook toegankelijk voor schepen met besmette bemanningsleden aan boord. Hierdoor konden de betreffende bemanningsleden in medische centra behandeld worden. Bij het vaccinatieprogramma voor internationale zeevarenden was Rene de Vries een stuwende kracht. Ook is hij nauw betrokken bij diverse Port Welfare instanties.’

De penning werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse VRC diner. Daar overhandigden directeur Marco Tak en voorzitter Kees Groeneveld verder namens de VRC een cheque van 100.000 euro aan het nieuw te bouwen Havenervaringscentrum. De opvolger van Futureland zal in 2024 verrijzen op de Maasvlakte.


Bezoekers krijgen in diverse ruimtes alles te zien wat met de haven te maken heeft. Met dit centrum wordt gewerkt om het draagvlak voor het bestaan van de Rotterdamse haven bij relevante doelgroepen en stakeholders te behouden en vergroten.

© Foto's: shipagents.nl / martensmultimedia
Bron artikel
 

Kees Groeneveld-1

Meer weten?

Kees Groeneveld

Telephone: +31 180 441195
Email: [email protected]

© 2024 Eurnordic b.v. | Conditions | Disclaimer | Cookie Policy | Privacy Statement