eveline-hero-2

Licht aan het einde van de Botlektunnel


Sinds dit voorjaar is Eveline Vrij werkzaam binnen het Euro Nordic team. Ondanks haar leeftijd, heeft deze energieke Rozenburgse al de nodige logistieke ervaring opgedaan. Als Commercial Manager is zij verantwoordelijk voor de container-lijndienst die Euro Nordic namens North Sea Container Line (NCL) exploiteert tussen Noorwegen en Rotterdam. Haar hart klopt niet alleen sneller door mooie vessels, maar ook door gave auto’s. In dit artikel blikt Eveline terug op haar wittebroodsweken binnen Euro Nordic.

De aantrekkingskracht tot de Rotterdamse haven gaat terug naar haar jeugd. Eveline vertelt: “Na terugkomst van iedere vakantie was ik niet rouwig om weer in Nederland te zijn. De honderden lichtjes van de Botlek en Europoort begroetten mij iedere keer. Een mooi 'havengevoel' wat altijd is gebleven. Hierdoor ben ik bijna vanzelfsprekend na de middelbare school Logistiek & Economie gaan studeren aan de Hogeschool Rotterdam. Na een dagje proefstuderen werd mijn passie eens te meer bevestigd.”

Tijdens haar studie komt Eveline in aanraking met de verschillende facetten die de Rotterdamse haven kenmerkt: van breakbulk terminal en forwarder tot container stuwadoor. Na een snuffelstage bij Royal Huisman heeft ze bijna 2 jaar een bijbaan bij de voormalige autoterminal van Broekman Logistics in Rozenburg. “Ik sloeg twee vliegen in één klap. Logistiek meets automotive. Dit was een leerzame periode waar ik positief op terug kijk. In mijn laatste studiejaar heb ik mijn scriptie geschreven bij Kuehne & Nagel en heb ik het Lean & Green Star traject van a tot z begeleid.”

Na haar afstuderen kwam Eveline, na een periode van drie jaar bij ECT waar ze de stap maakte van operations naar commercie, terug op het oude nest bij Broekman Logistics. “Tijdens de bezoeken aan de terminals voelde ik mij als een vis in het water. Het contact met de collega’s was erg prettig en de dynamiek op de kades sprak mij enorm aan. Daarna ben ik door Samskip gevraagd om commercieel verantwoordelijk te worden voor de multipurpose schepen die varen tussen Rotterdam en Noorwegen".

Ondanks deze uitdagende baan, werd Eveline gevraagd om bij Euro Nordic aan de slag te gaan. Na enkele gesprekken met Euro Nordic CEO Kees Groeneveld en General Manager Liner Services and Transportation Johan Brands hakt Eveline de knoop door. Op de vraag waarom de keuze is gevallen op Euro Nordic, antwoordt Eveline: “Ik had snel door dat ik in deze rol dichter bij het vuur zou zitten met meer invloed op het hoe én wat. De sfeer in de organisatie is down to earth en ons dienstenaanbod is divers. Dit zie je ook terug in onze bedrijfsvideo. Hier zit echt de ziel van het bedrijf in verwerkt. Het toont de veelzijdigheid van onze dienstverlening en de mooie mix tussen ouwe rotten in het vak en de jonge broekies.”

eveline-hero-3

Contact

Eveline Vrij

Tel (mobile): +31 (0)6 34 67 84 70
Email: [email protected]
LinkedIn: Kom in contact

© 2024 Eurnordic b.v. | Conditions | Disclaimer | Cookie Policy | Privacy Statement