euro_zoran_bg (1)

Van de kade tot aan Commercieel Manager

Sinds afgelopen zomer hebben wij Zoran van Rijn verwelkomd als Commercieel Manager binnen het Euro Nordic Logistics team. Een echte voetballiefhebber - zowel voor de tv als langs de lijn waar hij zijn 2 zoons aanmoedigt. Met zijn kennis van en enthousiasme voor de Rotterdamse haven brengt hij een bak energie en ervaring met zich mee. Om onze nieuwe commerciële collega nog beter te leren kennen, gingen we in gesprek met Zoran.

Als broekie in de haven
Op 20-jarige leeftijd begon hij in 2004 als ‘broekie’ op de oude ECT Home Terminal. Dat is waar het allemaal begon voor Zoran. “Als terminal operator heb ik een prachtige tijd doorgemaakt. Het volcontinu werken aan boord van containerschepen, op de kade en terminals was fantastisch. Na een jaar maakte ik de jump van de Waalhaven naar de Maasvlakte. Een enorm groot verschil en een andere dynamiek. Grotere schepen, kranen – érg indrukwekkend. Ik kreeg de kans om mijzelf verder te ontwikkelen. Ik wilde heel graag aan de slag op de brugkraan. Hiervoor heb ik diverse trainingen en opleidingen aan het STC succesvol afgerond waardoor dit realiteit werd. Van allround planner tot de aansturing van de terminals. Langzamerhand werd ik een échte logistieke expert.”

Van containerlogistiek naar commercie
Na 8 jaar in diverse operationele buitenfuncties te hebben gewerkt, vond Zoran het tijd voor een kantoorrol. Na een periode als Medewerker Planning & Aansturing was het tijd voor iets nieuws. “Mijn voorkeur ging uit naar een functie op het snijvlak van commercie en containerlogistiek. Binnen EGS (red. intermodale netwerkoperator van Hutchison Ports ECT Rotterdam) kreeg ik de kans om te starten als Inside Sales Representative. Samen met mijn collega’s bracht ik de intermodale verbindingen van EGS en de inland terminals van Hutchison Ports onder de aandacht bij potentiële klanten.”

Na een periode bij OOCL Logistics als Outside Sales Executive, was het tijd voor de ‘andere kant van de tafel’. Zo kwam Zoran in gesprek met Euro Nordic Logistics over een commerciële rol binnen het bedrijf. “Hoe die eruit kwam te zien, werd duidelijk bij aanvang van de rol, werd mij verteld”, deelt Zoran met een glimlach op zijn gezicht. “Na een vrijblijvend gesprek werd ik meteen enthousiast en besloot ik te tekenen. Euro Nordic is een bedrijf met een duidelijke visie op intermodale oplossingen, duurzaamheid en kent vele groeikansen.

Hands-on bij Euro Nordic
Zoran vertelt enthousiast, “Bij Euro Nordic is het laagdrempelig en zijn ze altijd op zoek naar nieuwe kansen om op te pakken. Dat zie je ook terug op de werkvloer: schouders eronder en gaan! Wat ik erg fijn vind bij Euro Nordic is dat niks in beton is gegoten. Collega’s staan open voor nieuwe ideeën en er is veel vrijheid om zelfstandig iets op te pakken. Binnen het bedrijf heerst er een hands-on mentaliteit, no-nonsense. Dat past wel bij mij.”

Volop kansen
Uiteindelijk was vanaf dag 1 duidelijk dat Zoran al snel beziggehouden werd met de commerciële activiteiten voor zowel NCL en Tailwind Shipping Lines. Op lange termijn ziet hij veel mogelijkheden om verder te groeien als professional en nog verder van meerwaarde te kunnen zijn voor klanten en Euro Nordic Logistics. “Ik zie kansen voor ladingstromen zoals elektrische auto’s, zonnepanelen en chemicaliën, maar ook intermodale verbindingen. De komende tijd ga ik bekijken hoe ik deze plannen verder vorm kan geven. Dit is ook weer een mooi voorbeeld dat er volop kansen zijn om jezelf te ontwikkelen binnen Euro Nordic Logistics”, besluit Zoran.

Met een achternaam waarin Europa’s belangrijkste rivier wordt genoemd, verwachten we dat het helemaal goed gaat komen. Namens het gehele Euro Nordic Logistics team: heel veel succes en nogmaals welkom Zoran!

euro_zoran_afb-1

Contact

Zoran van Rijn

Telephone: +31 (0)180 44 1144
Email: [email protected]

© 2024 Eurnordic b.v. | Conditions | Disclaimer | Cookie Policy | Privacy Statement