IMG_5074

We gaan Offshore met de komst van Bert de Groot


Met trots delen wij dat Bert de Groot het Euro Nordic team als Offshore Manager is komen versterken.
Sinds 1981 heeft Bert al aardig wat stappen gezet binnen de Rotterdamse havens. Zichzelf omschrijven als ouwe rot gaat hem te ver. Het enthousiast maken van jonge collega’s voor het ‘mooiste vak ter wereld’ is wat Bert drijft.

Per toeval kwam Bert te werken in de haven. “Een ober in de kroeg waar ik altijd een biertje dronk, attendeerde mij op een vacature bij Rotterdam Steamship Company. Ik kan mij het sollicitatiegesprek nog goed heugen. Het was 1980, andere tijden. Ik stapte het gesprek in met een colbertje van mijn vader en de stropdas van mijn broer¨ vertelt Bert lachend. Als waterklerk kwam Bert aan boord van de mooiste schepen en vertelt in geuren en kleuren wat hij zoal heeft meegemaakt. Het waren zijn eerste stappen binnen de haven.

Na 7 jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Bert vond deze bij Ruys & Co en daarna volgt al snel de stap naar Gebr. Broere en vervolgens Furness. In 1988 wordt Broere overgenomen door Pakhoed. Kort daarna wordt Furness ook ingelijfd door dezelfde Nederlandse oliegigant. In 1999 is de fusie voltooid tussen Pakhoed en Van Ommeren; het merk Vopak wordt geboren. Van Kapiteinskamer, naar operator tot Offshore Manager. Bert vindt zijn weg en blijft in totaal 32 jaar trouw aan Vopak. Na de overname van Vopak Agencies door Wilhelmsen was het tijd voor een nieuw avontuur.

Met een vertrouwd gevoel is Bert afgelopen maand gestart bij Euro Nordic als Manager Offshore. Een handdruk met Kees was voldoende, aldus Bert. “In deze rol ben ik verantwoordelijk voor het uitbouwen van onze offshore activiteiten”.

“Wij zijn het smeermiddel van de haven”, is het antwoord van Bert op de vraag wat Euro Nordic doet binnen de Nederlandse en Belgische zeehavens. “Een mooi vak dat in de afgelopen decennia door de komst van digitalisering sterk is veranderd. Zo was het vroeger dat ik aan boord ging van een schip en de wensenlijst met de kapitein direct afstemde. Nu krijgen mijn jonge collega’s een e-mail vanaf zee met alle benodigdheden. Het persoonlijke contact en de charme daarvan is soms wel weg."

Met de komst van Bert hebben wij een ervaren collega in ons midden met een gedeelde passie voor het maritieme vak. Ook Bert is van het motto ‘Consider it done’. Naast zijn dagelijkse bezigheden laat Bert ons mooie vak niet helemaal los. In 1982 werd Bert lid van de Rotterdamsche Waterklerken Vereeniging. Een vereniging met echt het 'ouwe-jongens-krentenbrood' gevoel, aldus Bert. “Als ”vice-voorzitter” organiseer ik samen met een paar andere havengekkies enorm leuke evenementen waar we jong en oud samenbrengen. Daarnaast werf ik donateurs en leden voor onze mooie vereniging en maak ik jongeren enthousiast voor ons mooie vakgebied.”

Wij zijn enthousiast om Bert te verwelkomen in ons bedrijf en waarderen zijn kennis enorm. Namens het hele team van Euro Nordic, van harte welkom en heel veel succes!

IMG_5074 (1)

Contact

Bert de Groot

Telephone: +31 610053794
Email: [email protected]

© 2024 Eurnordic b.v. | Conditions | Disclaimer | Cookie Policy | Privacy Statement