Zo vader, zo zoon

header

Zo vader, zo zoon

Begin december is Michiel de Vries gestart als Junior Deepsea Operator bij Euro Nordic Logistics. Hij treedt in de voetsporen van zijn vader Jeroen, jarenlang werkzaam op onze kapiteinskamer. Het ‘havenbloed’ kruipt waar het niet gaan kan. 

Haven in de opvoeding
Michiel, nu 22 jaar, was van jongs af aan al in de haven te vinden. Als klein kind ging hij al mee met zijn vader naar kantoor. Zo vertelt hij: "Terwijl mijn vader druk zat te werken op de kapiteinskamer hier bij Euro Nordic, was ik stempels aan het zetten en 'operator' aan het spelen. Je kan bijna zeggen dat ik ben opgegroeid als operator!"

Van stagiair tot 'junior'
Toch is Michiel niet gelijk gestart bij Euro Nordic toen hij de mogelijkheid kreeg. Tijdens zijn opleiding aan het Scheepvaart en Transport College (STC), is hij zijn stage begonnen bij een kleinere scheepsagentschap. Hier kreeg hij de kans om zichzelf te ontwikkelen vanaf een instapniveau. Michiel vertelt: "Doordat het bedrijf vrij klein was, kreeg ik ook genoeg aandacht om alle kneepjes van het vak te kunnen leren. Ik kon precies uitvinden hoe alles werkte en hoe ik bepaalde dingen moest aanpakken." Na 3 jaar was hij uitgeleerd en zocht Michiel naar de volgende uitdaging. Zo is hij bij Euro Nordic terechtgekomen.

De volgende stap
Bij Euro Nordic is Michiel aan zijn volgende stap in zijn carrière begonnen. Als Junior Deepsea Operator wil hij nu aan de slag om zichzelf verder te ontwikkelen. "Ik kan hier veel leren, zowel persoonlijk als zakelijk. Door veel te luisteren naar mijn collega's probeer ik me te verdiepen in de complexiteit van de schepen. Ik ga de uitdaging graag aan."

Aangezien Michiel nog vrij jong is, is hij van plan om nog lang bij Euro Nordic te blijven. Hij ziet mogelijkheden om zich te blijven ontwikkelen en zo een specialist te worden in het vak. Echter heeft het voor hem geen haast: "Ik wil eerst zoveel mogelijk opsteken van wat iedereen mij hier leert. Door mijn werk goed te doen wil ik uiteindelijk doorgroeien tot Senior Deepsea Operator. Wie weet wat dat weer voor deuren opent."

Een makkelijke keus
Het was voor Michiel geen lastige beslissing om bij Euro Nordic te beginnen. Naast het feit dat hij van kinds af aan mee ging naar het kantoor, was hij op latere leeftijd ook onder de indruk van het bedrijf. "Euro Nordic is een sterke organisatie, met hardwerkende mensen. Toen we op school op zoek gingen naar stages is deze naam ook al goed naar voren gekomen. Je wordt hier gemotiveerd om verder te groeien, ambitieus te zijn en vooral niet bang te zijn om vragen te stellen", vertelt Michiel enthousiast.

Met een sterke havenopvoeding en het havenbloed stromend door zijn lijf, denken wij dat Michiel bij Euro Nordic wel op zijn plek zit. Namens het gehele Euro Nordic Logistics team: heel veel succes Michiel!

Screenshot 2024-02-21 at 14.16.51-1

Contact

Michiel de Vries

Email:
[email protected]
   

© 2023 Eurnordic b.v. | Conditions | Disclaimer | Cookie Policy | Privacy Statement